torstai 17. maaliskuuta 2011

Joko se rakennuslupa heltiäisi

Onpahan ollut projekti... Ei mennä ihan yksityiskohtiin, mutta...

Lupakuvien piirtäminen kesti lopulta 1,5kk. Aika paljon piti jumpata rinnetontin takapihan korkoja ja pengerryksiä. Siinä meni päivä jos toinenkin, kun suunnittelija piirti jotain...ja kun luonnos tuli käsiin, niin todettiin ettei suunta ollut ehkä ihan tarkoituksenmukainen.

Kävin ensimmäisen kerran esittelemässä asiaa rakennusvalvonnassa helmikuun alussa. Rakennusvalvonta oli sitä mieltä, ettei rajakorot saa muuttua ja pengertääkkään ei saa. Kun sitten istuimme saman pöydän ääreen, niin löytyi jonkinlainen "konsensus".

Kun asia ei ARK-kuvien piirtäjän kanssa alkanut etenemään riittävään lopputulokseen, lopulta asia ratkaistiin niin, että konsultointiin tuttua pihasuunnittelijaa ja rakennuslupakuvat piirrettiin hänen näkemyksiensä perusteella.
Olisi pitänyt tehdä tämä liike jo aikaisemminkin....

Tuona aikana pyysin rakennusvalvonnalta kommentteja 3-4 kertaa. Oli kieltämättä vähän surullista huomata, että kuvissa oli alkuvaiheessa aika paljon korjattavaa:
  • "Asemapiirustuksessa ei ole merkitty suunniteltuja korkeuskäyriä"
  • "Ajo autosuojaan on liian jyrkkä (<1:10)"
  • "Kuvista ei selviä miten, maasto muotoutuu tontin sivurajoilla"

Kaiken kurjuuden keskellä hieman hymyä aiheutti oheisest kommentit:
  • "naapurin tontin puolella EI SAA muuttaa korkeusasemia"
  • "hanke asemakaavan vastainen: kaavamääräys etä1=2 kieltää rakentamasta alle 2
    m päähän naapuritontin rajasta. "
Olimme sopineet talokauppojen yhteydessä, että talotehdas toimittaa kaikki tarvittavat ARK-piirustukset. Taisi olla hieman kiirusta sielläkin.... :)

Kolmannellakin kerralla ajo talliin oli liian jyrkkä. Tässä kohtaa lomajärjestelyiden vuoksi vaihtui suunnitteluvastuu ja tehtiin pieniä loppuviilauksia laskemalla mm. autotallin lattiaa.

Rakennuslupahakemus kaikkineen jätettiin 10.3. Se piti olla käsittelyssä 15.3, mutta eipä ollut. 16.3 selvisi iltapäivällä asiakaspalvelun kautta, että puolto papereille olisi tullut...

Nyt sitten kovaa vauhtia rakenne & lvi & sähköpaperit kuntoon ja hommaa eteenpäin...

Tänään lienee tontilta ajettu lumia vähän metsän reunaan.

1 kommentti:

  1. Ai sulla on täällä tämmöinenkin raksa päiväkirja! Lueskelin näitä sun juttuja, ja päätin jälleen kerran pysyä täällä keskellä kaupunkia , kerroksessa neljä. Ja ihan tasaisella maaperällä ilman rinteitä! ;)

    Onnea projektiin! Ja muistakaa, että ette tuhoo itteenne ton kaiken keskellä.. muistakaa välillä ottaa ajatuksenkin tasolla lepoa koko hommasta!!

    Voimia, ootte tärkeitä x 4 :)

    VastaaPoista